medyauzmani.com

Lokum Tereyağlı Kek – Tatlılarım

Lokumlu Kek Tarifi için,

Yumurta ve şekeri beş dakika iyice çırpın. a kadar.

Krema kıvamına gelince sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştıralım, ardından yumuşak tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştıralım.

Un, kabartma tozu ve sodayı başka bir kaba eleyerek kek karışımımıza ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.

Limon suyunu ekleyelim.

Yağlanmış bordoya muhallebimizi dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Sırayla pişirelim.

Fırından alıp biraz dinlendirelim daha sonra üzerine pudra şekeri serpelim soğuyunca keselim ve servis edelim 💫

Hindi Lokum pastası hazır.

İyileşmenin tadını çıkar ☕☕☕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın