Merhaba sevgili arkadaşım,
3-4 gün ayrı kaldık. Benim seni özlediğim kadar senin de beni özlediğini biliyorum (buraya şımarık bir sırıtış getir 🙂 Ayrı kaldığımız günlerde gerçekten çok zor işlerin üstesinden geldik ve eşimle hayalimizi gerçekleştirdik 🙂
Her zaman söylerim evim ve mutfağım benim kalem… Sonunda yaslanıp içini ve mutfağı istediğimiz gibi döşeyebileceğimiz bir kalemiz var. Şimdi mutfak dekoru ile uğraşıyorum ve orayı gelecekteki projelerim ve video tariflerim için kullanabileceğim bir alana dönüştürüyorum.
Kısacası, yakında taşınmak için acele edeceğim 🙂 Size bol şans ve güç diliyorum !!!
Yarım saat sonra evden çıkmam gerekiyor ama tarifle ilgili birkaç önemli noktadan da bahsetmem gerekiyor.
Her şeyden önce, kek hamuru orta boy bir somun tavaya mükemmel bir şekilde sığar, ancak tavanın boyutunu hatırlayamıyorum. Ben pikniğe gideceğim için kağıt kek kalıbında yaptım ve servis etmeden hemen önce çıkardım.
Bir diğer önemli nokta ise içinde kullandığınız lokumun boyutu. Ben o an elimde olan büyük lokumdan alıp pastanın dibine bastırdım. Bu yüzden şekerlemeler pastanın dibinde kaldı. Ayrıca büyük marshmallowları kesmek çok zor olduğu için keserken biraz sızdırdı.
Kuşkonmaz kullanırsanız bu sorunların hiçbirini yaşamazsınız.
Arkadaşlarım tadına ve dokusuna bayıldı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Önemli not: Margarin yerine tereyağ kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Lokumlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta 150 gr oda sıcaklığındaki tereyağı 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 1 yemek kaşığı kabartma tozu 8-10 adet lokum
Lokumlu Kek Tarifi nasıl yapılır?
Toz şeker ve margarini blenderın karıştırma kabına alın. Kremsi olana kadar çırpın. Yüksek devirde karıştırmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. Yumurtalar karışınca sütü ekleyin ve karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve karışımı içine dökün. Yanında lokumları pastanın içine batırın. Önceden ısıtılmış 180°F fırında üzeri kızarana ve içi kuruyana kadar pişirin (yaklaşık 40 dakika, ancak ara sıra keki kontrol edin). (Kürdan ile pişip pişmediğine bakın. Kuru şişte pişmiş demektir.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]