Lor Peyniri tarifinde kullandığınız süt yerel süt ise önce onu pişiriyoruz.
Süt 10 dakika kaynatıldıktan sonra sütün içine yarım limonun suyunu sıkıyoruz veya sütü kesmek için sütün içine yoğurt ekliyoruz. Beş dakika pişiriyoruz. Yeşil suyun çıkmasını bekliyoruz. Yeşil sıvı çıkınca ocağı kapatıyoruz.
1 saat bekliyoruz.
Peyniri sudan çıkarıp tel raflara alıp bırakıyoruz. 15 dakika bekleyip güzelce süzüyoruz.
Kapalı cam bir kaba alıyoruz.
Lor Peyniri hazır.
4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bebeğimizin peyniri hazır
Peynir altı suyunu israf etmiyoruz, çocuklarımızın çorbalarında, pudinglerinde ve kahvaltılarında kullanabiliriz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]