Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır evde peynir yapmıyorum. River 7 aylıkken ve artık yemek yemeye başladığımızda, evdeki her şeyi elimden geldiğince ve elimden geldiğince hazırlamaya çalışıyorum.
Kahvaltıda bisküvi, lor ve yumurta sarısından oluşan bir karışım yapıyorum. Bu bir kahvaltı ikramı, bu yüzden taze lor ile seviyorum 🙂
Yakında Ev Yapımı Bebek Bisküvisi ve Ev Yapımı Labne gibi tarifler paylaşacağım.
Bu arada lor peynirinden süzdüğünüz peynir altı suyunu da hamur işlerinde, çorbalarda ve birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Lor peyniri tarifi malzemeleri
- 1 litre çiğ süt 4 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Lor peyniri tarifi nasıl yapılır?
1 litre çiğ sütü veya günlük 15 dakika kaynatın ve ardından ocağı kapatın. 6-7 dakika dinlendirdikten sonra sirke ve kullanacaksanız tuzu ekleyip karıştırın. Süt kesilmeye başlayacak ve dibe çökecektir. 10 dakika biraz daha soğumaya bırakın ve ardından kevgir üzerine koyduğunuz bir tülbent veya tek kullanımlık kapüşonun üzerine süzün. Gazlı bezin uçlarını kavrayın ve peynirin sıkılması ve suyunun iyice akması için bükün. Süzgeçte 10-15 dakika daha süzülüp servis yapın. Hava almayan bir cam kapta buzdolabında saklayın ve 4 gün içinde tüketin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]