Merhaba sevgili arkadaşım,
İlk defa Elazığ’da kahvaltıda denedim. Normalde yağlanmış ve közlenmiş biberlerin üzerine lor eklenerek yapılır, tıpkı biberli ve peynirli yumurta yapılır gibi ama bu versiyon çok daha ferahlatıcı oldu 🙂
Dilerseniz biberleri tavada kızartmak yerine üzerine fırçayla biraz yağ sürerek fırında pişirdikten sonra lor peyniri ile karıştırabilirsiniz. Biber varsa, her zaman biraz sarımsak eklerim. Örneğin ailece kahvaltı yapacaksanız veya akşam servis edecekseniz sarımsak eklemeyi deneyin.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış biber tarifi malzemeleri
- 2 adet kapya biber 5-6 adet tatlı yeşil biber ½ su bardağı lor peyniri 1 küçük diş sarımsak 1 tutam dereotu yağı, biberleri kızartmak için
Lor tarifi ile kızarmış biber nasıl yapılır?
Kapya biberi uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve parmak kalınlığında dilimleyin. Acı biberlerin saplarını kesin ve iki küçük parçaya bölün. Az yağda kızartıp kağıt havlu serili bir tabağa alın. Lor peyniri, 1 diş ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu karıştırın. Kızaran biberleri servis tabağına alıp üzerine lor peyniri ekleyerek servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]