Merhaba sevgili arkadaşım,
İstanbul bu sabah çok soğuk ve kasvetli. İnsanlar kahvaltıda kendilerini mutlu edecek bir şeyler isterler. Örneğin lorlu taze patates salatası: Ben kahvaltıda yapıyorsam kızartmayı tercih ediyorum ama siz haşlayıp ardından lor ile kızartarak daha hafif bir versiyonunu yapabilirsiniz. Size ilginç bir şey söyleyeyim, tüm hamileliğimin başından beri canım taze soğan çekiyor. Taze soğan, sarımsak ve salça. Çikolatalı şeker görünce insanın gözleri dolar, taze soğan 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Taze Patates Lor Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet taze patates (Mesquite patatesi) ½ su bardağı lor peyniri 1 diş sarımsak 3-4 sap yeşil soğan 1 tutam tuz ve kırmızı pul biber Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
Lorlu taze patates salatası nasıl yapılır?
Patatesleri soymadan bol suda temiz bir süngerle ovalayarak yıkayın. Yıkanan patatesleri büyüklüklerine göre 6-8 parçaya bölün. Patatesleri tavada istenilen kıvamda kızartın. Patatesler kızarırken yeşil soğanları ve dereotu ince ince doğrayın. Lor peynirini derin bir kaseye alıp doğranmış malzemeyi, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekliyoruz. Kızarmış patatesleri ekleyin, karıştırın ve ılık veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]