Efsane kahvaltılık sosun tarifi geldi. Lutenitsa – Balkan sosu, közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcandan oluşan bir sos çeşididir. İçindekiler kapari, acı biber, patlıcan, havuç, sarımsak, bitkisel yağ, şeker, tuz ve domates içerir. Bölgeden bölgeye farklılık gösteren birçok çeşidi vardır.
Bazıları sirke eklerken diğerleri fındık ekler. Tarifimizi klasik konserve tekniğini kullanarak hazırlıyoruz. Daha önce paylaştığım domates sosu ve menemenlik içinde hepsine ulaşabilirsiniz.
Benim en sevdiğim ve en pratik kış sosu ise kapya biberli domates sosu, buradan ulaşabilirsiniz.
Bol bol ❤️ bırakmayı ve beni takip etmeyi unutmayın.
İçerik Tablosu
Lutenitsa Malzemeler – Balkan Sos – Kahvaltılık Sos Tarifi
- 1,5 kilo kapya biber 2 havuç 2 acı biber 2 kilo patlıcan 3,5 kilo domates 1 baş sarımsak 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı 1 su bardağı sirke İsteğe bağlı yarım demet maydanoz
Lutenitsa – Balkan Sos – Kahvaltılık Sos Tarifi nasıl yapılır?
1. Tüm malzemeleri yıkayın. Havuçları soyup rendeleyin. Domatesleri iri iri doğrayın.
2. Patlıcan ve biberleri 2-3 yerinden delip 250 derecede közleyin.
3. Patlıcan ve biberi soyun. Biberlerin mümkün olduğunca çekirdeklerini çıkarın ve tüm malzemeleri doğrayın.
4. Havuçları zeytinyağı ile bir tencereye alın, uzunlamasına doğradığınız pul biberi ekleyin ve kavurun.
5. Domatesleri tencereye alıp tuz, şeker ve sarımsağı ekleyip yarı yarıya azalana kadar pişirin.
6. Doğranmış biberleri ve patlıcanı ekleyip pişirmeye devam edin.
7. Kıvamı ocaktan biraz fazla olan sosu blenderdan geçirin.
8. Kaynar suda sterilize ettiğiniz yeni kapaklara ve kavanozlara dökün. Kaynar suda 10 dakika haşlayın ve değiştirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]