Lutenitsa (Egzotik Sos) – En Sevdiğim Yemek

Lutenitsa (Göçmen Sosu) Tarifi

Önce biberleri ve patlıcanı yıkayıp 200°C’deki fırına koyuyorum.

Bu arada domateslerin üzerine fazladan bir kesik atalım ve sıcak suya atıp birkaç dakika pişirelim. Sonra çıkarın ve soğuk suya atın.

Bu nedenle kabukları kolayca soyulur.

Domatesleri doğrayalım ve büyük bir tencereye alıp ocağa alalım pişmesi için.

Suları buharlaşana kadar pişirelim.

Domatesler yavaş yavaş pişerken közlenen biberleri ve patlıcanları fırına alalım, kabuklarını soyup serpelim.

Not: Biberleri ve patlıcanları sıcak bir poşete koyup kapağını kapatırsak kolayca çıkarılır.

Suyu içip ara ara karıştırarak biraz pişirdiğimiz domateslerin üzerine biber, patlıcan ve soyulmuş sarımsağı ekleyelim.

Her şey toplanıp güzelce pişince blenderdan geçirip püre haline getirelim.

Not: Püre haline geldiğinde çok yayılacağına dikkat edin.

Yağ, sirke, tuz ve şeker ekleyin ve iyice karıştırın.

Sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirelim.

Nefis lutenitsalar hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın