Macaron Macaron – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bu hafta, karım ve ben adada gezintiye çıktık. Bu yüzden 2 gün sizden ayrı kaldım 🙂 Çok yer gezdik, bol bol fotoğraf çektik. Yakında Büyük Ada maceramızı paylaşacağım.

Nerden çıktı bu macaron diyebilirsiniz. Bugün İstanbul’daki ünlü Macron kurslarından birine konuk oldum. Efsanevi eriştelerin keyifli bir ortamda nasıl yapılacağına dair harika bilgiler edindik ve uygulamaya koyduk.

Macaron, makaronlara çok benzeyen ancak daha yumuşak bir kurabiye türüdür. Vişne, böğürtlen, portakal ve limon aromaları eklenerek farklı renk ve ebatlarda yapılabilmektedir. Renklendirme için gıda boyası jeli kullanılır.

Makaron yaparken kiloya ve tarife uymak çok önemlidir. Bazen her şeyi tam olarak yapsanız bile sonuç hüsran olabilir.

Şimdi gelelim makaron yapımının püf noktalarına,

1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
2- Şeker derecesi kullanılmalıdır.
3- Beze (yumurta akı) kıvamı kaşıkla toplanacak kadar sert olmalıdır.
4- Beze hazırlanırken mutlaka aynı yönde çırpılmalıdır.
5- Makaronları yaparken oda sıcaklığının değişmemesi ve mutfakta esinti olmaması gerekir aksi halde makaronlar çatlar.
6- Beze ve bisküvi hazırlarken kullandığınız gereçler kuru olmalıdır.
7- Dolguda ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalıdır.
8- Renkli kremlerde fildişi kaplama kullanılır.
9- Su-şeker karışımının sıcaklığı 115 dereceye gelince yumurta akları çırpmaya başlamalı, sıcaklık 118 dereceye gelince kar gibi görünen bezeyi ekleyin.

Yağız Şef ve sevgili Emine’ye böyle güzel bir gün için çok teşekkürler 🙂 Fotoğrafları merak edenler tarifin altındaki albüme göz atabilirler. Aşk…

Çerez bileşenleri:

125 gram pudra şekeri
125 gram ezilmiş badem
120 gram toz şeker
onlar 50 gr
80 gram yumurta akı

Makarna makarna tarifi nasıl yapılır?

1- Pudra şekeri ve toz bademleri iyice birleşene kadar bir karıştırıcıda karıştırın. (Renkli olsun isterseniz bu işlemi bitirdikten sonra gıda boyası ekleyin)
2- Toz şeker ve suyu cezvede 118 dereceye gelene kadar kaynatın.
3- Başka bir plastik ve kuru kapta yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın.
4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş kabaran yumurta akına (7-8 kez) sokun.
5- Şerbetle birlikte ilave ettiğiniz yumurta aklarını badem tozu ve pudra şekeri karışımına kaşık yardımıyla çırpın. (Yumurta beyazını 2’ye bölün ve yiyin.)
6- Hazırladığınız makaron hamurunu krema torbasına koyun. Düz ucunu kullanarak yağlı kağıt serili tepsiye 2-3 cm aralıklarla bastırın.
7- Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 29 dakika pişirin. Pişen makaronları tepside soğumaya bırakın.

Krema malzemeleri:

100 gram bitter veya fildişi çikolata
200 gram krema

Makarna makarna tarifi nasıl yapılır?

1- Kremayı bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alıp doğranmış çikolatayı ekleyin.
3- Pürüzsüz bir çikolata sosu elde edene kadar karıştırın ve koyulaşana kadar buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Makaronları birleştirin:

1- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıttan bir kaşık yardımıyla ayırın ve üst üste dizin.
2- Soğuyan ve ağırlaşan kremayı krema torbasına alın. Resimdeki gibi kurabiyelerin ortasına kremayı bastırın.
3- Diğer bisküviyi de muhallebinin üzerine bastırarak dairesel hareketlerle yayın.
4- Tüm kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Not: Bu malzemelerle birlikte 20 adet makaron gelmektedir.

[nggallery id=29]

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın