Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır Madeleine pastası yapmak istiyordum. Aslında silikon kek kalıplarımı alalı neredeyse iki yıl oldu. Dünya Fırıncılık Günü için kurulan sitede Madeleine pastalarını görünce o gün bugün diyerek kolları sıvadım. Orijinal tarifte şeker kamışı var ama daha önce kullanmadığım için pudra şekeri yerine o malzemeyi koydum.
Bitter çikolata seviyorsanız bu tarif tam size göre ama bana biraz acı geldi. Bir sonraki denememi mutlaka sütlü veya beyaz çikolata ile deneyeceğim.
Orijinal tarifi burada bulabilir ve kendi cesur pastanız için biraz ilham alabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Madeleine Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram sadeyağ 2 yumurta 3 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 6 yemek kaşığı pudra şekeri 70 gram bitter çikolata 90 gram un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 20 gram kakao tozu Bir tutam tuz
Madeleine çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?
Margarini kısık ateşte eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Bitter çikolatayı parçalara ayırın ve benmari usulü eritin. Yumurtaları bal ve pudra şekeri ile köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu aynı kapta karıştırın. Kırdığınız yumurtalara limon kabuğu rendesi, margarin ve çikolatayı ekleyip 1 dakika karıştırın. Hazırladığınız unlu karışımı çikolatalı karışıma eleyerek ekleyin ve tamamen karışana kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu Madeleine kek kalıbına paylaştırın. Çikolatalı madlenleri 8-10 dakika pişirin, ardından fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]