/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Magma kek (Muhallebi dolgulu sufle cheesecake) tarifi için malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 2 bardak un
krema için
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası farketmez)
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
garaj için
- 400 gram kiraz
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (yarım su bardağı 200 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml cam)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (topak olmaması için ½ çay bardağı su ile eritin)
- 1 çay kaşığı tereyağı
Magma Kek (Sufle Cheesecake Karışımı Muhallebi Dolgulu) Tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kremamızı yapıyoruz. Nişasta un ve şekere 1 litre sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
- Altına yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye labneyi ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kekimiz için yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- 26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt serip ortasına önce kek karışımını sonra krema karışımını koyun.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (30-35 dakika) pişiriyoruz.
- Pastanın ortası kremsi olduğu için çıtır çıtır görünecektir. Ben üzerini streçleyerek bir gece buzdolabında beklettim. Muhallebimi dondurmak için. (Tercihinize göre 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz).
- ertesi gün ganaj için; Kirazları derin, orta boy bir tencereye alıp ocağa koyun.
- Daha sonra kirazların üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin.
- Ardından bir bardak suyu sosun içine dökün.
- Son olarak 2 yemek kaşığı mısır nişastasını biraz su ile açıp sosun içine dökün.
- Vişne sosunu iyice karıştırın ve hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Sosun kıvamı çok sıvı ise az miktarda nişastayı tekrar su ile açıp ekleyebilirsiniz.
- Sos çok koyu olursa azar azar su ekleyebilirsiniz.
- Aynı zamanda şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
- Vişneli sos yumuşadıktan sonra üzerine bir çay kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırın.
- Ardından ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakın. (Sos orta kıvamda olmalı.) Soğuyunca hafif yapışkan bir kıvam alacaktır.
- Son olarak vişne sosumu kekimin üzerine döküp servis ettim.
Resimlerle Magma Kek (Muhallebi Dolgulu Cheesecake Sufle Karışımı) Tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
Sonraki haber:
kızartılmış sufle
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]