medyauzmani.com

Magma Kek (Sufle Cheesecake Karışık Muhallebi Dolgulu)

Magma kek (Muhallebi dolgulu sufle cheesecake) tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 bardak un

krema için

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası farketmez)
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

garaj için

  • 400 gram kiraz
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (yarım su bardağı 200 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml cam)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (topak olmaması için ½ çay bardağı su ile eritin)
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Magma Kek (Sufle Cheesecake Karışımı Muhallebi Dolgulu) Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. İlk önce kremamızı yapıyoruz. Nişasta un ve şekere 1 litre sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
  2. Altına yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan muhallebiye labneyi ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Kekimiz için yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıyoruz.
  5. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  6. 26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt serip ortasına önce kek karışımını sonra krema karışımını koyun.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (30-35 dakika) pişiriyoruz.
  8. Pastanın ortası kremsi olduğu için çıtır çıtır görünecektir. Ben üzerini streçleyerek bir gece buzdolabında beklettim. Muhallebimi dondurmak için. (Tercihinize göre 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz).
  9. ertesi gün ganaj için; Kirazları derin, orta boy bir tencereye alıp ocağa koyun.
  10. Daha sonra kirazların üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin.
  11. Ardından bir bardak suyu sosun içine dökün.
  12. Son olarak 2 yemek kaşığı mısır nişastasını biraz su ile açıp sosun içine dökün.
  13. Vişne sosunu iyice karıştırın ve hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  14. Sosun kıvamı çok sıvı ise az miktarda nişastayı tekrar su ile açıp ekleyebilirsiniz.
  15. Sos çok koyu olursa azar azar su ekleyebilirsiniz.
  16. Aynı zamanda şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
  17. Vişneli sos yumuşadıktan sonra üzerine bir çay kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırın.
  18. Ardından ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakın. (Sos orta kıvamda olmalı.) Soğuyunca hafif yapışkan bir kıvam alacaktır.
  19. Son olarak vişne sosumu kekimin üzerine döküp servis ettim.

Resimlerle Magma Kek (Muhallebi Dolgulu Cheesecake Sufle Karışımı) Tarifi

  • börek tarifi
  • Çizkek
  • tam dolu
  • Tarif ekle
  • karıştır
  • Kek
  • tutarlılık
  • magma
  • puding
  • kek tarifleri
  • üflemek
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Kiraz
  • Gıda

Sonraki haber:

kızartılmış sufle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın