mahlep nedir? Nerede kullanıyorsun? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

2007’den bugüne kadar blog yazıyorum, ne zaman mahlablı tarif yapsam mahlab nedir? Milkshake’i nerede kullanıyorsunuz? Yöreyi nereden aldınız? Bu konuda çok sorum var. Bundan sonra tek tek yazmak yerine burada topladığınız bilgiler sayesinde soruları link paylaşarak cevaplamanız daha pratik olacaktır.

Mahaleb, mahlep ağacının (İdris ağacı veya yabani kiraz olarak da bilinir) meyvesidir. Bu ağacın olgun meyvelerinin tohumları kurutulup öğütülerek bildiğimiz toz mahlab oluyor. Bence taneleri tıpkı kayısı badem gibi 🙂

Bu yazı için aktara gittiğimde ilk defa mahlep taneleri gördüm. Bunun üzerine fotoğrafını çektim, evde öğütmesi zor olduğu için taze aldım. Bu arada mahlebin kilogramı 200 lira, öğütme olarak satılan fiyatı ise 145-150 lira civarında. Bu fiyatlar oldukça yüksek gibi görünse de çok çok az miktarda kullandığımız için 15-20 gram alsanız bile size uzun süre yetecektir.

Şimdi gelelim “Mahalebi nereden alırız?” Türkiye’deki bütün aktarlardan rahatlıkla bulabilir, büyük marketlerin baharat reyonlarından hem öğütülmüş hem de poşet olarak alabilirsiniz. Ayrıca artık mahalle bakkallarında bulabiliyorum.

Milkshake, hamur işlerine lezzet ve gevreklik katmak için kullanılır. Kurabiye, kek ve kek ile iyi gider. Araştırırken helvaya ve pilava lezzet katmak için eklendiğini gördüm, denemedim ama pilavda denemeyi düşünüyorum.

Burada mahlep arama kısmına tıklayarak mahlep tariflerine ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın