Ağızda eriyen bu sirkesiz tuzlu krakerlerin tarifini vereceğim 🙂
Mahlepli Sirkesiz Kurabiye tarifi için tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker ve tuz bir kaba konur. Karıştırın ve un ve kabartma tozunu ekleyin. Ekmek kulak şeklinde mevcuttur.
Daha sonra yapılır ( elinizle farklı şekiller verebilirsiniz veya bir kalıp kullanabilirsiniz.
Hamurun yarısını alıp tezgahta merdane ile 1 cm yuvarlayın. onu açalım
Şekli ve kalıbı keselim
Kıvamı önce yumurta akı, sonra susam içine batırılır.
180 derecelik fırına koyun
Kurabiyemiz rengi dönünce alalım
Nefis tuzlu mahlep kurabiyelerimiz hazır!
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]