/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Bugün Masterchef Restaurant’ta birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. İzleyicilerin en çok merak ettiği konu ise hamurlu makarna tarifi oldu. Peki, en iyi domates salçası tarifi nedir? Makarna salsasını nasıl yaparsın? Makarna ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Makarna Salması nasıl yapılır? Yapışkan makarna için gereksinimler nelerdir?
makarna nedir? Hangi ülkeye aitsin?
Makarna (İtalyanca: Makarna), geleneksel İtalyan mutfağının temel gıdası ve ulusal yemeğidir. İlk olarak 1154 yılında Sicilya’da ortaya çıktı. Bir çeşit makarna olan Etria, Sicilya adasına Ağlebis tarafından getirildi. İrmik veya durum buğdayından elde edilen un ile yumurta karıştırılarak hazırlanan çeşitli şekillerdeki kuru hamurdan yapılır ve bu hamurdan yapılır.
Hamurlu makarna için gerekli malzemeler nelerdir?
makarna hamuru malzemeleri
1. irmik
2 yumurta
3. ve
domates sosu malzemeleri
1. zeytinyağı
2. Domates
3. Domates salçası
4. Sarımsak
5. Tuz
6. Karabiber
taze fesleğen (dekorasyon)
Makarna hamuru nasıl yapılır?
makarna hazırlama
Un, tuz ve irmiği mutfak robotunun kasesine alın, üzerine zeytinyağı ve 1 yumurtayı kırın ve düşük devirde 25-30 saniye çalıştırın.
Ardından bir yumurta daha ekleyin ve makineyi aralıklı olarak bir veya iki kez çalıştırın (nabız düğmesini kullanarak), sonraki yumurtayı ekleyin ve robotu 1-2 dakika daha – hamur iyice karışana kadar çalıştırın.
Hamuru top haline getirmek için mikserden alıp hafif unlanmış tezgaha alın ve gerekirse biraz daha un veya irmik ekleyin, istenilen kıvama gelene kadar yoğurun ve top şekli verin.
Kullanacağınız hamuru tezgaha az miktarda un veya irmik serperek alın, tekrar yoğurun ve merdane ile uzunlamasına yuvarlayarak biraz gevşetin.
Hazırladığınız şeritleri kesmeden önce biraz kuruması için bir asma aparatına, oklavaya veya plastik elbise askısına asın, ardından bu şekilde 5-10 dakika hamurun yüzeyi pürüzsüz hale gelene kadar kurutun. . Bu arada yoğurmaya devam edin ve diğer parçaları açın.
Domates salçası hazırlama
Makarna suyunu kaynatın, üzerine tuz ekleyin, ardından makarnayı ekleyip pişince süzün. Süzülen sudan ayrılır, sosu hazırlamak için ocağa bir tencere konur, üzerine yağ, biraz ısınınca salça ve karabiber eklenir.
İyice karıştırılır, salçanın rengi biraz değişince süzülmüş sudan ilave edip karıştırın, ardından makarnayı ilave edin, iyice karıştırın ve ocaktan alın, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]