Bugün Şehir-i İstanbul’da güzel bir sabahtı. Kim olursanız olun, nerede olursanız olun, yakında kapınızı çalacak baharın tatlı kokusu.
Makarna salatasına gelince, günde 3-5 öğün gözü kapalı, ikindi slushunu kahvaltıda hatta akşam yemeğinde yiyebilirim.
Hele turşu bol olup bir gece buzdolabında dinlenmişse…
Tarifteki malzemeleri serbestçe artırabilir veya azaltabilirsiniz. Şimdilik sizi kolay ve lezzetli tarifimle baş başa bırakıyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Makarna salatası tarifi için malzemeler
- 3/4 paket makarna 1 yemek kaşığı sıvı yağ 10 adet salatalık turşusu 2 su bardağı garnitür (karışık) 2 diş sarımsak 10 dal maydanoz 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 tutam tuz
Makarna salatası tarifi nasıl yapılır?
Konserve garnitürü boşaltın ve durulayın, sarımsağı soyun ve havaneli yapmak için kullanın. Maydanoz ve turşuları ince ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın. 3/4 paket makarnayı kaynayan suda tuz ve sıvı yağ ile haşlayıp 10-15 dakika kadar süzdürün ve soğuk suda süzün. Süzülen makarnayı karıştırma kabına alıp üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Streç film ile örtün ve servis yapmadan önce birkaç saat bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]