Makarna Yumoş – En Sevdiğim Yemek

Sıcak yaz günlerinde soğuk servis edebileceğiniz çok hafif bir pasta yapıyoruz.

İlk olarak kekimizi çileklerin saplarından ayırıp güzelce yıkayıp süzgeçten geçirip suyunu süzüyoruz, küçük küçük kesiyoruz.

1 bardak sütü bir kaseye döküyoruz ve kedi dil bisküvisini süte batırıp kaseye koyuyoruz.

Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü ekleyip 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un ve limon kabuğu rendesini ekleyip yumurtayı kırıp iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. kaynamaya başlarlar.

Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.

Ocaktan aldığımız pudingi bisküvilerin üzerine döküyoruz, ilk ısı geçtikten sonra çilekleri pudingin üzerine döküyoruz.

1 bardak sıcak suya bir poşet çay ve elma koyup suyun içinde renginin çıkmasını bekliyoruz.

Küçük bir tencereye su, bir yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup ocağa alıp pişiriyoruz.

Pişmiş jöleyi çileklerin üzerine dökün.

Buzdolabında soğutup iri parçalar halinde kesip servis yapıyoruz.

Kabarık kek hazır

çok özlem 😋.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın