Kazban Hanım ellerinize sağlık 🙂 Çok lezzetli….
İçerik Tablosu
Makro tarifi malzemeleri
3 su bardağı irmik
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı gül suyu
200 gr hurma posası
tarçın
2 su bardağı bal
kızartma yağı
Makrot tarifi nasıl yapılır?
Önce hurma posasını mikrodalgada biraz ısıtın, 2 çay kaşığı tarçını ekleyip biraz yoğurun. Parçalara ayırın ve hafifçe düzleştirin. Başka bir kapta tereyağı ve 2-3 tatlı kaşığı tarçını yoğurun. 1 yemek kaşığı gül suyunu ellerinizi yakmayacak sıcaklıkta ekleyin ve tekrar yoğurun. Gül suyu çok güzel bir koku verir ve birbirine yapışmasına ve yapışmasına yardımcı olur. Sonra masaya koyun ve ince bir şekilde yayın. Elinizle uzun süre üstten ve yanlardan bastırarak uzun, ince bir kare şekli verin. Ortasına parmaklarınızla derin bir çukur açın. Uzattığınız avucun çekirdeğini içine koyun ve kapatın. Son düzenlemeyi yapın ve eşit şekilde kesin. Üzerine bıçakla yazı çizin.Bal ile 1 yemek kaşığı ılık gül suyunu geniş bir kapta karıştırın. Kesilen parçaları kızgın yağda kızartıp peçete üzerine alın. Balı şurubun içine koyun ve şurubun içine çekmesini sağlayın. Dilerseniz doğal şerbet de yapabilirsiniz ama aroma ve tat açısından bal şerbeti çok güzel oluyor. Afiyet olsun
Gönderen: Kezban
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]