Karışık Dolma tarifi için patlıcanlar sıcak suya atılır, 4 dakika kaynatılır ve biber eklenir.
İlk iki dakikadan sonra kapanıyor.
Kızarmış yapraklar bir gece suda bekletilir ve tuzu çıkması için sıcak suda iki dakika kaynatılır.
Pirinç yıkanır, soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve nane kıyılır, diğer tüm malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır.
Biber ve patlıcan, pirincin şişen kısmı ve sarılı sebzeler düşünülen bir malzemedir.
Derin bir tencereye önce sebzeler, ardından biber ve patlıcanlar koyulur.
Tek parmakla sıcak su dökülür.
Tuz gerekirse suya atılabilir.
İçindekilerin bozulmaması için üzerine bir tabak konur ve üzerine su dolu çay konulur.
Kaynamaya başlayınca suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Suyu azalınca demliğe alınır.
Karışık Dolma servise hazır
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]