Mandalina Reçeli Tarifi – Tatlılarım

İlk olarak suda beklettiğimiz mandalinaları güzelce yıkayıp büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile 15 dakika haşlıyoruz, kaynatıyoruz ve suyu döküyoruz.

tekrar 15 dk. Sert kaynatıp suyunu süzüyoruz.

Mandalinalar soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz, ortasında çekirdekleri varsa bıçakla ayıklayıp geniş bir tencereye koyuyoruz.

Üzerine toz şeker serpiyoruz, kalan mandalinaları koyuyoruz ve tekrar şeker serpiyoruz.

İki saat bekletin, sonra ocağa alın ve kaynatın.

Tencereyi ara ara sallıyoruz ve kaynayınca altını kısıp 35 dakika açık bırakıyoruz.

Limon suyunu beş dakika sıkın. Çok kaynatıyoruz.

Bir kahve kaşığı tereyağı ekliyoruz, bu reçelin parlak olmasını sağlıyor ve eğer baloncuk varsa biraz bozuluyor.

Daha sonra soğutup bir kavanoza koyuyoruz ve serin bir yerde saklıyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın