Öncelikle merhaba arkadaşlar
Kahvaltı sofralarınızı renklendirmek ister misiniz? Kahvaltı menünüzün vazgeçilmezi olacak bir reçel, acı tatlı çeşididir.
Şimdi size mis kokulu, çok lezzetli, hafif, yemesi kolay, doğal bir mandalina tarifi vereceğim.
İlk defa denedim, beğendim.
Mandalina Reçeli için,
Mandalinalar tatlı ve çekirdeksiz olmalı, o zaman reçel iyi olacaktır. Şimdi bu reçelin yapımına geçelim;
Mandalina soyulur ve kesilir.
Kesilen mandalinaların damarları olan beyaz kısımları yıkanır.
Mandalinaların üzerine şeker dökülerek 1 gece bekletilir.
Ertesi gün haşlanır, kaynamak üzereyken içine karanfil atılır.
Ocağı indirmenin yanında içine 4-5 damla limon sıkılır.
Sıkışmanın bağlantısına ulaşıldığında alt kısım kapatılır.
Soğuduktan sonra cam kavanozlara dağıtılır.
Mandalina Reçeli hazır.
Yapanlara şimdiden hayırlı olsun.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]