Mandalinalı Sütlü Tatlı tarifi için önce mandalinaları güzelce yıkıyoruz. Mandalina sayısı büyüklüklerine göre değişiyor benim mandalinalarım büyüktü 7-8 adet yeterliydi.
Yıkanmış mandalinaların suyunu sıkıyoruz, bir kavanoza 2 bardak mandalina suyunu koyuyoruz, 2 yemek kaşığı nişasta ve bir bardak şeker ekleyip pişiriyoruz.
Ben küçük silikon kaplarda yaptım, tek silikon kek kalıbında da yapılabilir. Silikon kalıpları hafif olması için suyla ıslatıyoruz ve mandalina sosunu kalıplara dağıtıyoruz. Mandalina sosu bir saat dinlendirdikten sonra muhallebiyi döküyoruz.
1/2 L bir puding tenceresinde. Üzerine süt, 1/2 su bardağı şeker, 1,5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 50 gr. Margarini veya tereyağını alıp ateşe vermeden güzelce karıştırıyoruz.
Ateşe alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, vanilya ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ekleyip ocaktan alıyoruz. Kalıpta pişen pudingi soğuyan mandalina sosuyla paylaşıyoruz.
1 gün buzdolabında dinlendirip kenarlarını ayırdıktan sonra ters çevirip servis ediyoruz, üzerini dilediğiniz gibi süsliyoruz.
Mandalinalı sütlaç hazır, afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]