Mandalinalı kereviz – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hava hala kararsız. Sıcak mı soğuk mu? Bahar mı kış mı? Sonra yine herkesin içinde bir hastalık havası…

Geçen kıştan beri soğuk algınlığı ya da grip geçirmediğim için çok mutluydum ama havanın değişkenliği beni bir şekilde etkilemeye başlamıştı. Genelde baharla birlikte gelen alerjim yeni yeni çıkmaya başladı, bahardan en az 1.5 ay önce yok muydu?

Her neyse, bu günlerde hava ve vücudum pek stabil değilken elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışacağım. Aslında, her sabah ek ve antioksidan abur cubur da alıyorum. Kapımı çalan bahar yorgunluğunu erkenden atmak dileğiyle.

Herkes kerevize alışmaya başladı aslında bunda portakallı kereviz tarifinin de büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu hafta evde sadece mandalina kaldığı için onlarla tarifi denedim. Mevsiminde bal gibi olan mandalinalarla çok güzel oldu. Her porsiyon zeytinyağına az miktarda şeker eklememe bile gerek yoktu.

Kereviz doğradığınız anda kararmaya başladığını unutmayın. Bu sebeplerden dolayı dilimlemeye başlamadan önce derin su dolu bir kaba bir limonu sıkın ve kabuklarını içine atın. Ardından yemeğin diğer aşamalarının işlemlerine başlayın.

Elimde 1 makyaj kavanozu olduğu için kullandım. Dilerseniz havuç ve patatesleri de kendiniz doğrayarak ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Mandalina kereviz tarifi malzemeler

    750 gr kereviz 1 orta boy kuru soğan 1 kavanoz karışık meze Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı mandalina suyu 1,5 su bardağı su Tuz

Mandalina kereviz tarifi nasıl yapılır?

Kerevizi küp küp doğrayın ve diğer hazırlıkları yaparken kararmaması için bir limonun suyuyla suda bekletin. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Süzülmüş kerevizi pembe soğana ekleyin ve 1 dakika soteleyin. Süzülmüş kremayı tencereye ekleyin ve bir veya iki kez karıştırın. Tuz, 1 su bardağı mandalina suyu ve 1,5 su bardağı su ekleyin. Karışımı yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve ocağı en alt seviyeye getirerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın