Kek sadece mevsiminde yumuşacık dokusu ve kremasıyla lezzetli oluyor.
Mandalinalı Rulo Kek tarifi için önce yumurta aklarını yumurta aklarından ayırın, ardından yumurta aklarına tuz ve şeker ekleyin ve yüksek devirde tıraş köpüğü elde edene kadar çırpın.
Sıvı malzemeleri yumurta sarılarına ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın. Un ve vanilyayı eleyin ve karıştırın.
Daha sonra unlu karışımdan yumurta aklarının olduğu kaba yavaş yavaş gönderip spatula veya tahta kaşık yardımıyla altını kapatmadan alttan üste doğru karıştırın. Bu sırada malzemeleri karıştırmıyoruz.
Pandispanyayı yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fazla pişirirseniz, ambalajda çatlaklar meydana gelir.
Pandispanyayı temiz bir yağlı kağıda aktarın ve pişirmek için kullandığınız yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın. 2 dakika soğumaya bırakın, kağıt havlu ile silin ve bu şekilde 30 dakika bekletin.
Kremayı hazırlamak için süt, un ve şekeri küçük bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar her şeyi karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra çırpıcı ile çırpılmış kremayı ekleyin.
Pandispanyanın üzerine kremayı ince bir şekilde yayın, 7-8 adet mandalinayı direkt olarak kenarlarına kısa bir süre dizip yağlı kağıt ile iyice silin.
Pastanızı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edin. Üzerine pudra şekeri serpebilir, krem şanti ile kaplayabilir veya hazırlayıp ganaj dökebilirsiniz.
Mandalinalı Rulo Kek hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]