Ispanaklı pide: mancara nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 11 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum, Türk ekmek hamuru, ekmek hamurundan pide, ıspanak, ıspanak bulamacı, ıspanaklı pide, mankarlı, pide, pide hamuru, pide, pide tarifi, börekler
Çıkış tarihi: 01-07-2009
4 5 5 1
Merhaba arkadaşlar ,
Sana bir süredir yazmıyorum. Seni ihmal ettiğimden değildi elbette. Yakın zamanda sevgili anneannemi (anneannemi) kaybettik. Annenizi tanıma fırsatı bulan birçok kişi, özellikle onunla büyüyenler, ne hissettiğimi anlayacaktır. Ailenizin en yüksek üyelerinden biri öldüğünde, çocukluğunuzun büyük bir bölümünün ve ilk gençliğinizin size veda ettiğini kalbinizin derinliklerinde hissedersiniz.
Anneannemin ve annemin memleketlerinden annemin en sevdiği tariflerden biriyle bitirirken, Allah’ın yalnızlığıma merhamet etmesini dilerim. Yattığın yerde ışık olsun, dedemle tatlı tatlı uyu..
ıspanaklı pide
İçerik Tablosu
Ispanaklı Pide: Mankarlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ekmek hamuru, ekmek hamurunu açmak için un
içindekiler:
- 300 gr ıspanak 10 dal taze nane 2 yeşil biber 1 orta boy soğan Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı biber Kırmızı pancar yaprağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Pide: Mankarlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayın ve kalan tüm yeşillikleri güzelce yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Tavaya yağı ekleyin ve ıspanakları orta ateşte 3-4 dakika hafif pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız ekmek hamurunu geniş bir kaba alıp üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar bırakıyoruz. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Ispanaklı karışımı hamurun ortasına kenarlardan 2 cm kalacak şekilde yayın. Sol kenarları içe doğru katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]