Mantar Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Soğuk bir soğukta sıcak çorba ile ısınalım mı?

Öncelikle mantarlarımızın sap olmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Mantar yemeklerimi daha önce çedar mantarlı yaptığım için sapları kaldı, çöpe atmadım, bu şekilde denedim.

Mantar Çorbası Tarifi için önce mantar saplarımızı yıkayıp sert kısımlarını kesip 2 yemek kaşığı yağın içine atıp suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra sıcak su ekleyip pişmesini bekliyoruz. yaklaşık yarım saat.

Mantar saplarımız pişerken ayrı bir tavada halka halka doğradığımız kırmızı biberle ovduğumuz soğan ve havuçları kızartıyoruz. Damak zevkimize göre tuz ve karabiber ekliyoruz. Yumuşadıktan sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırarak kavuruyoruz.

Unu az merak etmeyin çorbaya eklediğimizde açılıyor biraz koktuğunda kapatıyoruz.

Haşlanmış mantarların saplarını blenderdan geçiriyoruz, kızarmış sebzelerimizi ekleyip karıştırıyoruz, kıvamını kontrol ediyoruz, gerekirse sıcak su ilave edip dereotunu dilediğiniz gibi kesiyoruz.

Mantar çorbamızı tabağımıza aldıktan sonra limon suyunu ilave edebiliriz. Bu sayede mantar sapını kullanırken atmadığım için çok mutluyum.Aklıma gelecek arkadaşlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın