medyauzmani.com

Mantar Dolması Tarifi (Fotoğraflar)

Mantar Dolması Tarifi için,

Fırını 180 ° C’de açıp pişiriyoruz.

Mantarların saplarını çıkarın ve dış kabuklarını çıkarın.

Mantarları yıkayın, suyunu süzün ve delikleri yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine koyun.

Dilersek fırça yardımı ile biraz yağ uygulayalım.

O halde hazırladığımız mantarları fırına verelim. Bu arada soğanı soyun ve ince doğrayın.

Tavaya sıvı yağ koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.

Kavrulan soğana kıymayı ilave edip suyunu bırakana kadar kavurun.

Pişen kıymanın üzerine salça ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kavurun.

Daha sonra pişen çamuru ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Fırında pişen mantarları alıp ortasını kıyma ile doldurup tekrar fırına verelim.

Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. 5 dakika. Fırında pişen mantarları fırından alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yemeğinizin daha az olmasını istiyorsanız, yağ yerine çay 1 bardak su ile pişirilmiş eti pişirip peynir eklemeden fırına verebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın