Çocukluğumun favori salatası 😍 İlk yapıp aileme yedirdiğim salata… Bizimkiler o kadar çok severdi ki bir ara haftada 2-3 kez yapardım. 2008 yılında bloguma şunu yazmıştım 😊 “Yıllar önce ilk mantar salatamı yapmıştım.
Yarım meze yarım salatayı o kadar çok sevdim ve sahiplendim ki, her fırsatta az çok değiştirerek tarifi tekrarlıyorum. Özellikle normal makarna ve pilavlara ekleyerek yemeyi gerçekten çok seviyorum.
Et yemekleri ile iyi gider. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk…”
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Mantar salatası tarifi için malzemeler
- 1 paket kültür mantarı veya konserve mantar 1 kavanoz garnitür (havuç, bezelye, patates) 3-4 adet salatalık turşusu, maydanoz, dereotu 2 diş sarımsak (isteğe bağlı) zeytinyağı, tuz, tuz
Mantar salatası tarifi nasıl yapılır?
1. Mantarları yıkayıp bol suda haşlayın ve uzunlamasına doğrayın. (bir kısmını tamamen süslemek için bırakın)
2. Garnitürü bir kevgir içinde süzün ve durulayın.
3. Dereotu, maydanoz, turşu ve sarımsağı ince ince kıyın.
4. Hepsini bir kapta limon, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
5. Karışımı servis tabağına alın, bütün mantarlarla süsleyin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]