Mantar salatası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Dereotu, Mezeler, Mantarlar, Mantarlar, Salata, Sarımsak, Turşu, Salatalar – Mezeler
Çıkış tarihi: 09-08-2008
4 5 5 1
Yıllar önce ilk denememi mantar salatası ile yaptım. Yarım meze yarım salatayı o kadar çok sevdim ve sahiplendim ki, her fırsat bulduğumda tarifi az çok değiştirerek tekrar ediyorum. Özellikle normal makarna ve pilavlara ekleyerek yemeyi gerçekten çok seviyorum. Et yemekleri ile iyi gider. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk…
İçerik Tablosu
Mantar salatası tarifi için malzemeler
- 1 paket taze mantar (konserve olabilir) 1 kavanoz garnitür (havuç, bezelye, patates) 3-4 adet salatalık turşusu, maydanoz turşusu, dereotu, 2 diş sarımsak, zeytinyağı, limon tuzu
Mantar salatası tarifi nasıl yapılır?
Mantarları yıkayıp bol suda haşlayın ve uzunlamasına doğrayın. (Birkaç tanesini süslemek için bütün bırakın) Süzün ve bir kevgir içinde garnitürü yıkayın. Dereotu, maydanoz, turşu ve sarımsağı ince ince kıyın. Hepsini bir kapta limon, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis tabağına aktarın, bütün mantarlarla süsleyin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]