Mantar suyu ve mantar şerbeti – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Özellikle Ramazan ayı olan yaz sıcağına çok yakışan Korek tarifi Korek şerbetidir. Öncelikle mantar nedir? Önce onu öğrenelim.

Korok: Çiğ, ekşi, olgunlaşmamış üzümlere verilen isim. Üzümler artık bağlarda bahçelerde tutuluyor, bu tarifi hazırlamanın zamanı geldi 🙂

Suyu çıkarmanın birçok yolu vardır, eski günlerde mutfak robotu, meyve sıkacağı vb. olmadığı için, bir bulamaç haline getirilir ve daha sonra süzülürdü. Bundan sonra botta sürükle ve filtre yöntemi başlatılır. Kanımca en pratik ve en az zahmetli yol, meyve sıkacağında suyu hızlı bir şekilde sıkmaktır.

Böylece hem kabuktan hem de damardan en iyi şekilde yararlanabiliyoruz.

Korok suyu sadece şerbet yapımında kullanılmaz. Ayrıca dolma, bamya, salata gibi yemeklere asitlik katmak için kullanılır. Tortulan kısmı, yaklaşık 1 bardak tortuyu buz kalıbına döktüm. Böylece daha sonra küp tabaklarda kullanacağım.

Şimdi gelelim koruk şerbetine, ben şerbet diyorum ama taze sıkılmış koruk suyunun tadını kaybetmesin diye kaynatmadım. Bunun yerine taze meyve suyunu şeker ve suyla karıştırdım. Şeker kullanmak istemeyenler alternatif olarak bal kullanabilirler.

Ayrıca bir takipçimden ter atmayı öğrendim. Mazlum bahçeler suyunu salıverir, tuzla karışıp ekşili tuzlu atıştırmalıklar olur 🙂

Benden son bir not 🙂 Vulvanın posasını sıkarken eldiven kullanmayı unutmayın, aksi halde elinize bir düzine arı sokmuş gibi olursunuz.

Aşk…

Saf mısır şurubu ve ekşi mısır için:

Korok suyu malzemeleri ve Korok şerbeti tarifi

• 1 kg yaban mersini (yaklaşık 400-450 ml su elde edilecektir)

Korok suyu ve Korok şerbeti tarifi nasıl yapılır?

1. Frenk soğanlarını bir kase suya alın ve 10 dakika suda bekletin. Sudan çıkardığınız meyve bahçelerini su veya suda yıkayın ve çekirdeklerini saplarından ayırın.
2. Ayrılan taneleri bir meyve sıkacağı içinde sıkın, kalan posayı tülbente veya boneye koyun ve elinizle sıkın.
3. İki kez süzdüğünüz kurumuş suyu bekletin ve tortunun çökmesini bekleyin.
4. Süzülen kısmı şerbet yapmak için kullanın, tortulaşan kısmı yemeklerde kullanmak üzere dondurun.

Korok şerbeti:

• 1 bardak Verjuice suyu
• 3,5-4 su bardağı su
• bir çay bardağı toz şeker

Korok suyu ve Korok şerbeti tarifi nasıl yapılır?

1. Su ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın.
2. Süzülmüş limon suyunu ekleyin, tekrar karıştırın ve soğuması için buzdolabına koyun.
3. Soğutulmuş smoothie’yi bol buzla servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın