Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün size kısa notlarla bir vaka raporu vereceğim 🙂
Yoğun ve yorucu bir haftanın sonuna geldik. Hafta sonu benim için de bir o kadar yoğun geçecek gibi görünüyor. Cumartesi günü bir görüşme için EKS’de olacağım. Pazar günü yapılacaklar şimdiden kararlaştırıldı.
Eğlenceli yaz tatili yaklaşırken daha fazla odaklanmaya başlıyorum. Fırsat buldukça İstanbul dışına kaçsam mı diye düşünürken nefes alsam bile evde ayaklarımı uzatabilir miyim şu an meçhul.
Barbekü köşedeyken, beşinci yıldönümümüzü kutlamak için Grill Heart blogumuzu açtım. Mangal detaylarına ve geçmiş yıllara ait yazılara buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook’ta Mangal sayfasını takip ederek bilgilere daha kolay ulaşabilirsiniz.
Bu arada diyet iyi gidiyor, dördüncü gün galiba ödemelerimi yaptım. Gözle görülür bir rahatlama ve zayıflama hissi hissediyorum.
Dün öğle yemeği için kendime güzel kızarmış mantarlar yaptım. Tam buğday ekmeği, yoğurt ve şekersiz gazozla nefis bir öğle yemeği yedim 🙂 Aslında ekmek yerine tam buğday makarna veya bulgur pilavı da yiyebilirdim ama yapımı daha zor oldu.
Dün paylaştığın fotoğraflarda mantarın nasıl beyaz kaldığını soran bir takipçim olmuştu. Cevap: “Sotelediğiniz diğer sebzelerden sonra mantarları ayrı ayrı kızartırsanız beyaz kalırlar.”
limon vs Kenara ayırdık sonra mantarları kızartıp tekrar tavaya ekliyoruz gibi yöntemler yerine kullanacağınız sebzeleri ve soğanları fazla pişirmeden kavurun ve birlikte kısa süre pişirin. Bu şekilde mantarlar daha taze ve daha açık renkli olacaktır.
Kapya biberi denilince her zaman rengarenk bulma şansınız olmayabilir. Bu nedenle dilediğiniz biberi kullanabilirsiniz. Çok renkli olmasını istiyorsanız sarı ve kırmızı Kaliforniya biberleri de işinizi görecektir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mantar tava tarifi malzemeleri
- 1 paket kültür mantarı (400 gr) 1 kırmızı kapya biber 1 sarı kapya biber 1 sarı biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak Tuz isteğe bağlı karabiber 10-15 çeri domates
Mantar kızartması tarifi nasıl yapılır?
Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Mantarları hızlıca durulayın, uzunlamasına 4 parçaya bölün ve bir kenara koyun. Kapya ve kırmızıbiber saplarını çıkarıp uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte kesin. Yağı tavaya alın. Soğan, sarımsak ve biberi ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte soteleyin. Kızarmış biberleri bir tabağa alın, tavaya biraz yağ ekleyin ve üzerine doğranmış mantarları ekleyin. Mantarları 3-4 dakika soteledikten sonra biberleri ekleyin. Tuz ve karabiber serpin, 2 dakika kızartın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]