Mantarlı Bulgur Pilavı – En Sevdiğim Yemekler

Mantarlı Bulgurlu Pilav Tarifi için,

Pilavı yapacağımız tavada küçük küçük doğradığımız soğan ve yeşil biberleri sıvı yağ ile dondurarak başlıyoruz.

Mantarları yıkayıp dörde bölün ve soğanlara ekleyin.

Mantarlar süzüldüğünde tereyağını ekleyin ve eriyince salçayı ekleyin.

Domatesin domates kokusu çıkınca üzerine tuz ve baharatları ekleyip 2 parmak üstünde olacak şekilde su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp gözümüz pirincimizin üzerindeyken altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Mantarlı Bulgur Pilavı servise hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın