Mantarlı Kurabiye Nasıl Yapılır – Tatlı Tariflerim

Merhaba arkadaşlar, pastane pastalarıyla kıyaslanamayacak kadar lezzetli pastalardır, mutlaka tatmalısınız.

Öncelikle margarini tencereye alalım.

Ocağın altını açalım, yarısını eritip diğerini sertleşmesi için eritelim.Margarini dondurucudan erken çıkarmazsam bunu yapmayı seviyorum.

Bir kaba alıp 200 ml dökelim. Bir bardakla ölçün ve pudra şekeri ve nişastayı ekleyin.

Yumurta, yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım.

Azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğuralım.

Tekrar yoğurmaya devam edelim, aniden un eklemeyin yoksa hamur sertleşip ele ele yapışır o yüzden hamuru bir kenara koyalım.

Fındık parçalarını alıp elimizle saralım, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.

Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

1 kaşık kakaoyu bir kaseye alalım, bir soda şişesinin ağzını silip kakaoya batıralım, yaptığımız hamurun ortasına soda şişesini bastırıp kaldıralım.

Parlak şişeyi ters çevirelim ki kakao düzgün dağılabilsin. Bu mantar şeklini alacaktır.

Çok oynamazsanız beyaz kısımlarına kakao sürülür. Bütün hamuru bu şekilde yapıp mantarlı kek şeklini verelim.

180°C önceden ısıtılmış fırında altı hafif kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkarıp bir tepside soğutalım mantarlı kurabiye hamurunu yapıp istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Hamurumuz çok bereketli ve çok lezzetli oldu ayrıca çok kolay şekilleniyor sonra servis edelim.

Mantarlı kurabiyelerimiz gönderilmeye hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın