Mantarlı Lahana Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

20 dak.

Hazırlama Süresi

Lahana mucize sebzelerden biri. Zayıflama hedefi olanlar için büyük yardımcı. Hem vitamin deposu, hem tok tutan, hem de çok çeşitli yemekleri yapılabilen lezzetli bir sebze. Bugün bu mucize sebzeyi, lezzetine lezzet katacak mantar ve havuçla pişireceğiz. Hem görselliği hem de lezzeti ile sadece diyet yaparken değil, özel günlerde misafirlerinize de sunabileceğiniz harika bir yemek çıkacak ortaya. Öyleyse buyrun mantarlı lahana yemeği tarifi.

Malzemeler

  • Orta büyüklükte bir lahananın yarısı
  • 2 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram mantar
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Mantarlı Lahana Yemeği Tarifi

1. İlk olarak lahanayı ince ince doğrayın.

2. Ardından havuçların kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

3. Kuru soğanın kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soun ve iri iri doğrayın.

4. Mantarların üzerindeki ince zarı soyun ve çok ince olmayacak şekilde doğrayın.

5. Yemeği pişireceğiniz tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.

6. Ardından zeytinyağının üzerine soğan ve sarımsakları atın ve renkleri dönene kadar kavurun.

7. Soğanların üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve arada karıştırarak pişirmeye başlayın.

8. Havuçlar yumuşamaya başladığında domates salçasını ilave edin.

9. Salçanın kokusu çıkmaya başladığında doğradığınız lahanaları azar azar tencereye eklemeye başlayın. Eklediğiniz lahanayı karıştırdıktan sonra, bir miktar daha ekleyip tekrar karıştırın. Tüm lahanayı bu şekilde tencereye ekleyin.

10. Karıştıra karıştıra kavurduğunuz lahanalar suyunu bırakıp tencerede küçüldüğünde 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Bu şekilde pişirmeye başlayın. Yemeğin suyu lahanaların yarısına kadar gelmeli. Eğer suyu az gelirse bir bardak daha ekleyin.

11. Mantarların acı sularını yemeğe salmamaları için önce ayrı bir tavada pişirin. Tavaya mantarları alın ve soteleyin. Pişirdiğiniz mantarları tenceredeki lahanaların üzerine ilave edin.

12. Son olarak tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın.

13. Mantarlı lahana yemeği suyunu güzelce çekip lahanalar yumuşadığında altını kapatın. Ilıyana kadar dinlendirin. Arzunuza göre kalan zeytinyağını üzerine gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

lahana yemeğimantarlı lahana yemeği hazırlanışılahana yemeği nasıl yapılır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın