Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi

Nefis Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi için soğanı küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağı koyup ısıtalım, soğanı atıp kızartalım. Sarımsakların kabuklarını soyup soğanları ekleyip hızlıca devam edelim. Soğan tamamen yumuşayınca salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.

Bu arada mantarları hazırlayalım. İlk olarak kabuklarını ayıklayalım ve mantarları havlu gibi kuru bir bezle hafifçe silerek temizleyelim. Suyun içinden geçirelim ve sapı kırmadan güzelce keselim. Bekletmeden tencereye alıp iyice karıştıralım ve suyu çıkana kadar pişirelim.

Mantarlar pişince bulguru ilave edin ve mantarları kırmadan dikkatlice ve iyice karıştırın. O halde pirincin suyunu verelim (ben tavuk kullandım), baharatları ve tuzu ekleyip pirinci son kez karıştıralım.

Pirinçler yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar kaynamaya başlayınca kapağı kapalı olarak pilavımızı çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Suyunu çeken pirincin altını süzdükten sonra 15 dakika dinlendirdikten sonra pilavı dikkatlice karıştırıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Nefis Mantarlı Bulgur Pilavı hazır.

Bu pilavı eşit oranlarda pilavla da deneyebilir veya mantar gibi her türlü mantarı kullanabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın