Mantarlı omlet – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bildiğiniz gibi yarın Pazar ve insanlar haftanın en güzel gününü güzel bir kahvaltı ile karşılamak istiyor. Sıcak çay, peynir, zeytin, yumurtasız olur mu derken bu yüzden kahvaltımı tamamlayan bir omlet tarifi paylaşayım dedim.

Güzel ve iyi bir Pazar günü geçirin ve şimdiden afiyet olsun.

Aşk…

Mantarlı omlet tarifi malzemeleri

    7-8 mantar, dilimlenmiş Tereyağı Tuz ve karabiber 5 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Konserve mısır

dekorasyon için:

    Yeşil biber, kırmızı biber

Mantarlı omlet tarifi nasıl yapılır?

Orta ateşte mantarları tereyağında (suyu çıkana kadar) kızartın. Başka bir kaseye yumurtaları kırın, tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip çatalla çırpın. Tereyağını bir tellon tavaya alıp eritin ve yumurtaların yarısını ekleyin. Pişmeye başlayınca yumurtanın yapışmaması için tavayı sürekli sallayın. Ortasına mantarları koyup kalan yumurtayı ekliyoruz. Rendelenmiş kaşarları omletin her iki tarafına ekleyin ve mısırları ekleyin, omleti bir spatula yardımıyla 2’ye katlayın, biraz daha pişirin ve servis tabağına alın. Süsleme ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın