Mantarlı pilav ve tavuk köri (tavuk körili pilav)

Tavuk körili tavuklu pilav tarifi için malzemeler

  • Sebze yağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • yeterli tuz

tavuk köri için

  • Limon
  • Sebze yağı
  • 2 tavuk göğsü
  • 1 kutu mantar
  • 1 soğan
  • 1 kutu krema
  • 1/3 su bardağı su
  • Baharatlar (tuz, biber, köri, kekik, zencefil)
Tavuklu mantarlı körili pilav (Körili tavuklu pilav) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tavadaki yağın içine pirinci koyun. Birbirine karışana kadar karıştırın. Su ve tuz ekliyoruz. Tamamen olgunlaşmasını bekleyin.
  2. Tavukları küp şeklinde kesin.
  3. Başka bir tavada yağ, soğan ve mantarları ekleyin. Yaklaşık 3 dakika sonra mantar erimeye başlar. Tavuk küplerini ve tüm baharatları ekleyin.
  4. Kontrollü olarak 3 dakika pişiriyoruz. Kremayı ekliyoruz.
  5. Her şeyi karışana kadar karıştırın ve su ekleyin. Her şey tamamen pişene kadar kapatıyoruz (yaklaşık 12 dakika)
  6. Sosu pilavın üzerine koyun.

Afiyet olsun

Tavuklu Mantarlı Körili Pirinç (Körili Tavuklu) Tarifi Resimli

Bu yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın