Tavuk körili tavuklu pilav tarifi için malzemeler
- Sebze yağı
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- yeterli tuz
tavuk köri için
- Limon
- Sebze yağı
- 2 tavuk göğsü
- 1 kutu mantar
- 1 soğan
- 1 kutu krema
- 1/3 su bardağı su
- Baharatlar (tuz, biber, köri, kekik, zencefil)
Tavuklu mantarlı körili pilav (Körili tavuklu pilav) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavadaki yağın içine pirinci koyun. Birbirine karışana kadar karıştırın. Su ve tuz ekliyoruz. Tamamen olgunlaşmasını bekleyin.
- Tavukları küp şeklinde kesin.
- Başka bir tavada yağ, soğan ve mantarları ekleyin. Yaklaşık 3 dakika sonra mantar erimeye başlar. Tavuk küplerini ve tüm baharatları ekleyin.
- Kontrollü olarak 3 dakika pişiriyoruz. Kremayı ekliyoruz.
- Her şeyi karışana kadar karıştırın ve su ekleyin. Her şey tamamen pişene kadar kapatıyoruz (yaklaşık 12 dakika)
- Sosu pilavın üzerine koyun.
Afiyet olsun
Tavuklu Mantarlı Körili Pirinç (Körili Tavuklu) Tarifi Resimli
Bu yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]