Bu lezzetli mantarlı turtanın kanguru mantarından yapıldığını unutmayın. Çiğ olarak kullanabileceğiniz gibi, haşlayarak veya derin dondurucuda uzun süre saklayarak da kullanabilirsiniz… Hatta benim gibi buzdolabının önünden geçtiğinizde pişirdiğiniz mantarları bir kaşıkla yiyebilirsiniz 🙂
İçerik Tablosu
mantarlı börek tarifi malzemeler
3 yufka
300 gram mantar
3 yeşil biber
1 domates
1 soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Sebze yağı
tuz biber
Mantarlı börek tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını bir tavada eritip yemeklik doğranmış kuru soğanı biraz kavurun. Mantarları ince ince doğrayın, yeşil biberi doğrayın. Yeşil biberi ve rendelenmiş domatesi ekleyip suyu çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Yufkalar masaya dizilir ve mantarlar içlerinde kızartılır. Her iki taraftan ortasına doğru yuvarlayın. Bu ruloyu her iki tarafa da bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp tereyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]