Mantarlı ve beşamel soslu patates


Mantarlı ve patatesli beşamel sos için malzemeler

  • 2/3 orta boy patates
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 300 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Beşamel sos için

  • iki buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • karabiber
  • tuz

yukarı;

  • çedar peyniri

Mantarlı ve beşamel soslu patates oturağı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğanı yemeklik olana kadar doğrayalım ve yağda pembeleşinceye kadar pişirelim. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
  2. Hamuru ekleyin.
  3. Mantarları temizleyip irice doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  4. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
  5. Son olarak maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez karıştırıp ocaktan alın.
  6. Patatesleri soyup ince ince doğrayın.
  7. Bir fırın tepsisini yağlayın ve tabanına bir sıra patates koyun.
  8. Üzerine doğranmış mantar harcı yayın ve bir çay bardağından az sıcak su ekleyin.
  9. Tepsiyi folyo ile örtün.
  10. 200 derecelik fırında 30/35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mantarlı patatesli beşamel sos tarifi

  • Sos
  • tatlı tarifi
  • mantarlı
  • oturma
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Humus Eti

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın