Mantı çorbası (yeşil mercimek)

Mantı Çorbası (Yeşil Mercimek) Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir kase yeşil mercimekten bir parmak eksik
  • Büyük bir kase hazırlanmış ravioli
  • Bir yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • onlar 1 litre
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • zevkinize göre tuz

üzerine;

  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Mantı çorbası (yeşil mercimek) tarifi nasıl hazırlanır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tereyağını tencereye alın ve üzerine salçayı ekleyin.
  2. Ardından un ekliyoruz.
  3. Unu salça ile kavurduktan sonra 1 litre sıcak su ilave edin.
  4. Yeşil mercimeği ekleyin, 5 dakika kaynatın ve mantıyı ekleyin.
  5. Tuz ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte kaynatın.
  6. Yeşil mercimek pişince mantı da pişmiş oluyor. Sos tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve naneyi kavurun.
  7. Yeşil mercimek çorbasının üzerine dökün ve ocağı kapatın. Çorbamızı sıcak olarak servis ediyoruz. 🍀 Afiyet olsun.

Resimli ravioli çorbası tarifi (yeşil mercimek)

  • (mercimek ile
  • börek tarifi
  • çorba
  • mantı
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • Yeşil renk

Sonraki haber:

2 bisküvili pratik tavuk göğsü

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın