Mantı Hamuru Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar mantı denilince mutlu olan arkadaşlar 🙂 Her türlü mantı düşünebilirsiniz.

Bir kaşık mantı yediren mantı tariflerinin çok zor ve zaman alan bir işlem olduğunu biliyorum ama bu mantı tarifini gördükten sonra yorulabilir, ellerinizi kurulayabilir ve koşarak mutfağa gidebilirsiniz. mantı tarifini hazırlamaya başlayın.

Bu gece ne yapayım ya da odamda ne olacak diyorsanız.

Bunları hemen oluşturabilir veya misafirleriniz geldiğinde kaldırabilirsiniz. Hemen tarife geçelim 👇

Mantı Hamuru Tarifi için Malzemeler,

Mantımızın iç harcını hazırlayarak başlayalım.

Kıymamızı ve zeytinyağımızı tencereye alıp kıymamızı kavuralım.

Çok fazla doğramadığımız soğanlarımızı dana rostomuzun üzerine atalım ve soğumaya bırakalım.

Domates, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın ve ocağı kapatın.

İç çamurun soğumasını bekleyelim.

Diğer taraftan un, tuz ve suyu bir yoğurma kabına azar azar alarak hamuru yoğuralım.

Hamurumuzun kıvamı biraz zor olacak o yüzden suyu sırayla taşıyalım. Hamur cıvık olursa un ilave edebilirsiniz.

Hamur tahtası üzerinde açtığımız hamuru merdane veya merdane yardımıyla açalım. Hamurun kıvamı biraz zor olduğu için açması zor olur korkmayın😉 Bıçakla kesip küp şeklinde katlayabilirsiniz. Ama barcayı bir bardak çayla paylaştım, kolay. Esas olarak bu tariften dolayı ona d ravioli diyorum. Cam ile yaptığım hamurumun içine kıymalı karışımı koyup hamurun iki tarafını birleştirdim.

Mantılarımın birbirine yapışmaması için tepsinin altına un serpiyorum.

İçini doldurup ağzını kapattığım mantıyı un tepsisine alıyorum.

Ben mantı yapıp buzluğa koydum sonra misafirlerim için kullanacağım.

Bir gece buzdolabında beklettim, ertesi gün dolaplara koydum ve hemen pişirmeyecekseniz buzluğa attım.

Benim gibi yapabilirsin.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın