Mantı Kaşık Sapı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yıllar önce bir Bolu/Mudurnu gezisinden aldığım bu tarifi büyük bir heyecanla hazırlayıp taslak haline getirmiştim. Sonra orada unutmuşum 🙂 Bugün eşyalarımı toplarken gördüm, hatta aldığım sokak tezgâhının sahibini fark ettim. Keşli eriştesinin benden sonraki ikinci tarifi sanırım 🙂 Kezban’ın Mudurnu’daki ablasından aldığım hazır mantıya bayıldım. Kendisine yıllar sonra selamlar.

Bu arada bu hamuru haşlayıp kıyma ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Aşk…

Mantı Kök Kaşığı Tarifi İçin Malzemeler

    1 paket mantı (500 gr) 1 litre su veya tavuk suyu (tavuk suyu ağır diyorsanız yarısını veya yarısını ekleyebilirsiniz) Tuz

yukarı:

    rendelenmiş kaşar peyniri 1-2 yemek kaşığı fındık ezmesi

Mantı Saplı Kaşık Tarifi nasıl yapılır?

Kaynayan suyu tencereye alın ve kaynayan suya tuz ekleyin (tavuk suyu tuzluysa biraz ekleyin). Mantıyı yumuşayana kadar kaynatın ve kalan suyu haşlanmış mantıdan boşaltın. Eritilmiş tereyağını mantıya ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş veya ufalanmış mantıyı rendenin küçük tarafına serpiştirin. Dövülmüş cevizleri peynirin üzerine serpiştirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın