mantı makarna

Mantı makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket Ankara mantı makarna
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

iç malzeme için

  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz

üzerine;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Bir üstene.

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber

Mantı makarna tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğan rendelenir. Suyu sıkıp dökün, rendelenmiş soğanları bir kaba alın, kalan tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun, makarnayı sıkıca doldurun. Makarna pişince kenara alın.
  2. Tencereye suyu, tuzu ve yağı koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin. 15 dakika kaynatın ve kaynayınca suyunu süzün.
  3. Makarna servis için tabağa alınır. Sarımsaklı yoğurdu dökün ve dökülecek yağı hazırlayın.
  4. Tereyağı uygun bir tavaya alınır ve kavrulunca biber atılır ve hemen makarnanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.

mantı makarna tarifi

  • Satın alınacak tarifler
  • tatlı tarifi
  • makarna
  • mantı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

ekmek pizzası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın