Mantı (Perek Şiş)

Mantı tarifi için malzemeler (Berek şiş)

hamur için

  • 600 gr
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta

içeri

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

çorba için

  • 1 litre ve suyu
  • 1 kilo haşlanmış yoğurt (hazır)

yukarı;

  • Sebze yağı
  • sekiz

Mantı tarifi (perek şiş) nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce hamur hazırlanır.
  2. Hamuru için tüm malzemeler derin bir kaba alınır ve yoğrulur.
  3. Suyu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyin, ele yapışmayan bir kıvamda olacaktır.
  4. Sonra içindeki soğanı ince ince doğrayın.
  5. Kalbim tuz ve karabiber.
  6. Soğanın iri olmamasına dikkat edelim.
  7. Hamuru ve eti 3 parçaya bölün.
  8. Bu sayede hem kıyma hem de hamur artmayacaktır.
  9. Hamurdan yaklaşık 30 veya 40 cm büyüklüğünde bir bezeyi altına ve üstüne un serperek açalım.
  10. Mantıyı kesme aleti ile kesip içini dolduralım ve dört köşesini birleştirelim.
  11. Unlanmış fırın tepsisine dizin.
  12. Fırın tepsisi dolduğunda 200 derecede alt üst olacak şekilde hafif kızartalım.
  13. Ardından fırından çıkardığımız mantıları soğumaya bırakalım.
  14. Et suyunu bir tencerede kaynatın.
  15. Kaynayan suya mantıları atalım ve kısık ateşte mantı yumuşayana kadar pişirelim.
  16. Mantıların açılmaması için kısık ateşte kaynatalım.
  17. Ardından mantılar yumuşayınca yoğurdu ekleyelim ve yoğurt eriyince 5 dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
  18. Üzerine nane yağını yakalım. Ve hazır. 😊.

Fotoğraflı ravioli tarifi

  • kendileri)
  • börek tarifi
  • hamur tarifleri
  • mantı
  • kek tarifleri
  • tümör
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Ispanaklı Tart

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın