medyauzmani.com

Mantı Tarifi (2 Farklı Tarif)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlerle birlikte evde hazır mantı yapacağız. Zor, ama size iki yol göstereceğim.

1. İşlem basittir 2. Zaman alır. O halde vakit kaybetmeden tarifimize geçelim.

1. Yöntem Pişen eti ikiye bölelim.

Bir adet beze ve kıymanın yarısını karıştırma kabına alıp unu da ekleyip güzelce yoğuralım.

Öyleyse hamuru biraz analiz edelim.

Ardından 1 parmak kalınlığında kesin. Tekrar un haline getirelim. Daha sonra bezelye büyüklüğünde doğrayın. Tekrar un yapalım. Bir fırın tepsisine koydum.

150°C fırında yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyelim.

Onları ters çevirelim ve kurutma işlemini tekrar yapalım.

Şimdi Yöntem 2’ye geçelim

2. Yöntem,

Öncelikle 4 su bardağı unu bir karıştırma kabına alalım.

Üzerine 1/2 çay kaşığı tuz ekleyin. Ve 2 buçuk 3 bardak suyu yavaş yavaş ekleyip kulak ucundan daha kuvvetli olan hamuru yoğuralım. Hamuru iki parçaya ayıralım.

Temiz bir bez veya streç film ile üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin. O halde bezelerden birini hamuru açacağımız yere alalım. Alt ve üstünü un yapıp güzelce açalım. Çok şişman olmayın arkadaşlar, çünkü çıban biraz şişecek.

Çok kalındır ve midenizde kalabilir. Öyleyse önce yatay çubukları çizelim. Öyleyse doğrudan kovalamacaya geçelim. Küçük daireler bulacağız.

Öyleyse iç çamuru düzeltelim. Kıymayı bir tabağa alın. Ardından 1 büyük soğanı serpin. Bunu takdir edebilirsiniz.

Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra küçük halkaların üzerine biraz çamur ekleyip önce iki tarafını sonra diğer iki tarafını unla kapatalım. Tüm daireleri bu şekilde yapalım. Sonra tepsiye koydum.

150°C fırında yaklaşık 10 dakika kuruyana kadar pişirelim. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bunu yapıp soğuttuktan sonra dondurucuya atıyorum ve yaptığımız yuvarlaklar biraz daha büyük oluyor.

İsterseniz daha küçük yapabilirsiniz.

Ramazanda dilediğiniz zaman çıkarıp pratik bir şekilde iftar yapabilirsiniz.

Gerçekten çok yardımcı oluyor hanımlar. Yapmak istediğiniz her şey basit ve biraz karmaşık.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın