Merhaba arkadaşlar
Bugün sizlere gazianteb mantısı ve tarhana tarifi vereceğim.
Öncelikle sıcak suya Gaziantep tarhanasını ekleyelim. Bu tarhana, toz tarhana değildir, hamur ve yoğurtla koyulaştırılır.
5-10 dakika kaynatıp altını kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir saat kaynamaya bırakın.
200 gr. Yağsız etleri güzelce kavuralım. 2 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayalım ve kıymaya ekleyelim, soğanları kavuralım.
Üzerine antep salçası, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.
Karıştırma kabına yeteri kadar un ekleyin. Üzerine etli soğan karışımını ekleyin. Hamura biraz tuz ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Hamuru topladıktan sonra küçük şeritler halinde ayıralım.
Bu tepsiyi unlayalım. Küçük parçalar koparıp baş ve orta parmağımızın içi ile şekil verelim.
Ara ara un serperek ıslanan mantıların birbirine yapışmasını engelleyelim.
Kalan tarhanayı süzdükten sonra rendeleyelim.
Eti geniş bir tencerede kavurun. Biraz su ekleyelim. Kaynamaya başlayınca tarhanayı ekleyin.
İyice kaynayınca suya salça ekleyelim. O halde köfteleri ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri tencereye ilave edin.
Bu yemek yoğurt ya da salça değil, en önemlisi kalbimde olması.
Hamuru döktüğünüzde pişmekte olan hamur tencerede kabaracaktır. Hamurun kıvamını gördükten sonra altını kapatın.
Ayrı bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve sıcakken kuru naneyi ekleyip birkaç saniye bekledikten sonra yemeğe ekleyin.
Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]