Makarna en sevdiğim yemeklerden biridir. Enfes sosu ile yanında hiçbir şey hazırlamadan yemek yiyebilirsiniz. Öyle ki bazen bir peynir yetiyor ama biz yemeğimizi sıcak ve biraz sulu seven bir milletiz. Saf değil bol soslu istiyoruz.
Marinara sosu veya domates sosu, klasik bir İtalyan sosudur. Dilediğiniz miktarda ve istediğiniz ilave malzemelerle yapabileceğiniz bu sosun lezzetini arttırmak için et suyu ekleyebilirsiniz.
Toplu olarak hazırlarsanız dondurucu poşetinde derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Böylece siz makarnayı kaynatıp sosu ısıtırken 15 dakikada akşam yemeğiniz hazırlanabilir.
Bu sosu pizza yaparken ve patates kızartması, köfte veya sebze ile servis ederken de kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Marinara soslu makarna için malzemeler
Marinara mı:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 3 domates 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı yeşil biber ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Makarnayı hazırlamak için:
- 1 paket spagetti 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 litre kaynar su
yukarı:
- rendelenmiş Parmesan peyniri 1 yemek kaşığı taze fesleğen (isteğe bağlı)
Marinara soslu spagetti tarifi nasıl yapılır?
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin veya blenderdan geçirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tohumları biberden çıkarın ve küpler halinde kesin. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan, biber ve sarımsağı ekleyip orta ateşte soğan hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Tencereye salça, domates püresi, tuz ve karabiberi ekleyin. Sos kalınlaşana kadar kalbim. 1,5 litre suya tuz ilave edip makarnayı 8 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün, hazırladığınız sos tenceresine aktarın ve karıştırın. Parmesan peyniri ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]