Marmelatlı turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugünkü tarifimiz çok pratik, tek hamurdan birçok tatlıyı kolayca yapabilirsiniz, bu sayede çeşitlilikte sınır tanımazsınız. İnce tart hamuru, taze meyve ve reçel ile bisküvi ve turta hazırlamak için uygundur. Yapılışı çok kolay, ihtiyacınız olan tek şey evinizdeki malzemeler, kabartma tozu, vanilya, hiç ihtiyacınız yok. Çok hafiftir ve ağzınızda erir. Hem böğürtlen reçelli mini böreklerde hem de marmelatlı bisküvilerde kullandım. Firmanın bu sabahki kilosu ve bisküvileri, tadına bakan tüm arkadaşlardan tam not aldı. Yapım aşamasının fotoğraflarını çok geç çektiğim için çekemedim. Sabah erkenden kalkıp pankeğimin fotoğrafını çektim, iki güzel fotoğraf arasında kaldım, seçemedim ikisini de atıyorum. Aşk…

Böreklerini süslemeyi seven arkadaşlar kafes börek yapılış resimlerini burada bulabilirler.

Portakal reçeli tarifi için malzemeler

    1 küçük kavanoz marmelat veya reçel 1 su bardağı badem (ben kayısı badem kullandım)

Tart hamurunu hazırlamak için:

    250 gr tereyağ 250. toz şeker 2 yumurta 500 gr. şöhret

Turta portakal reçeli tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp geniş bir kaba alın, 250 gr. Şekeri ekleyin ve köpüklü ve kabarık bir karışım haline gelinceye kadar bir mikser ile karıştırın. 2 yumurta ekleyin ve karışım homojen olana kadar çırpın. Hamuru iki aşamada hazırlamak en iyisidir. Unun yarısını karışıma ekleyin ve mikser ile karıştırmaya devam edin. Karıştırıcıyı bırakın ve unun kalan yarısını yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar elle yoğurmaya devam edilir. Hamur bir top haline getirilir ve yuvarlanmadan önce 10-15 dakika pişirilir. Buzdolabında dinlenin. Fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır. Mini tart kalıplarını biraz tereyağ ile yağlayıp oklava ile kase büyüklüğünde açın ve hamurları kaplara yerleştirin. Hamurun tabanına çatalla delikler açın ki karışmasın. Marmelatı yerleştirin ve kalan hamuru kafes veya çarşaf şekli vererek örtün. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika. fazla pişmiş Soğuduktan sonra kaplarından çıkarılır ve servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın