Marulu marulla kaplamak – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tariflere gözümü kaparım, tarifleri açarım, tarifler üzerinde çalışırım… İş için bir sürü tatlı tarifi hazırladım, o yüzden eti keyfime göre pişiriyorum 🙂

Sadece kendi yağıyla yapılan, istediğiniz sebzelerin lezzetine lezzet katan bir tarif. Her cesur insanın yoğurt yediği gibi et yemeklerini sevenlerin de kendilerine özgü ya da deneyerek geliştirdiği bir tarifi vardır.

Kimi fırında pişiriyor, kimi kaynatıyor sonra da yağda kızartıyor. Bazıları ona patates ve havuç ekler. Etin içerisine damak zevkinize uygun sebzeler eklendiğinde lezzetine doyum olmaz.

Tarifim kuzu eti olduğu için ağır gelebilir ama kesinlikle değil. Kuzu etinin eşsiz aroması yeşilliklerimiz tarafından bastırıldığında, geriye leziz pişmiş et kalıyor.

Yemeklerimize ekstra yağ eklemediğimiz için ekstra yağlı etler almanızı tavsiye ederim.

Bu tarifi yöresel kerevizden veya kerevizden yapacağınız bir püre ile servis ederseniz lezzetine doyum olmaz.

Aşk…

Marul ve Kuzu Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

    500 gr kuzu (yağlı) ½ demet taze soğan ½ demet isteğe bağlı maydanoz Bir tutam taze nane 1,5 – 2 su bardağı su Tuz Marul veya buruşuk yapraklar

Tarifle marul sarması nasıl yapılır?

Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Marul yapraklarını etin üzerini geçecek kadar ayırın ve bol suda yıkayın. Parçalara ayırdığınız kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su ekleyin. Eti köpük görünene kadar kısık ateşte kaynatın. Bir süzgeç yardımıyla köpüğü çıkarın. Soğanı, maydanozu ve istenilen miktarda tuzu ete ekleyip karıştırın. Eti marul yapraklarıyla kaplayın ve tencerenin kapağını kapatın. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Arzuya göre marul yaprakları ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın