Maskot şekeri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tatlı tarifim ise en sevdiğim şerbetli tatlılardan biri olan maskot şekeri. Musakka tatlısında daha önce tarifini verdiğim Kolay Şöbiyet gibi hazır yufka baklava kullanıyoruz. Akşam yemeğine veya kahvaltıya misafiriniz olacak ama çok vaktiniz yoksa, bayram temizliğinden tatlı yapmaya vaktiniz yoksa bu tarif imdadınıza yetişecek.

Maskot tatlısının en sevdiğim yanı çok pratik olmasına rağmen emek ve saatlerce çalışma hissi uyandırması 🙂 Ben bu tatlıyı hazırlarken irmik kullanıyorum ama siz isterseniz hazır cheesecake veya puding de kullanabilirsiniz. Bir paket yaptığınız için oldukça fazla olur o yüzden yarım paket pişirmek isterseniz irmiğin yarısını küçük fincanlara bölüp portakallı irmik tatlısı gibi servis edebilirsiniz.

Not: Tatlı Sıcak – Soğuk Şerbet 🙂

Aşk…

Maskot şeker tarifi malzemeleri

    20 adet hazır yufka, 150 gram tereyağ

içeri:

    Bir paket Pakmaya İrmik Tatlısı 4 bardak süt yapar.

Bir içki için:

    3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 3-4 damla limon suyu

Maskot şekeri tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye su ve şekeri koyun ve şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra orta ateşte 10-12 dakika kaynatmaya devam edin, ardından limon suyunu ekleyip tekrar kaynama noktasına getirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçi için 1 kutu çikolata ve 3 su bardağı sütü ocağa alın. Koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğutun. İlk cips tabakasını mutfak tezgahına yayın ve bir fırça kullanarak tüm yüzeyine eritilmiş tereyağı sürün. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine serip ilk yufka gibi yağlayın. Kalan üç yufka için de aynısını yapın. (Toplamda 5 kat olacak) 5 kat yaptığınızda 3-4 parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. (Her bir yufkayı 5 eşit şeride ayıracak kadar) Şeritlerin size bakan uçlarına 1 tatlı kaşığı paçuli koyun ve muska gibi kapatın. (Tüm yufkaları bitirdiğinizde yaklaşık 20 maskotunuz olacak) Maskot şekerinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti kepçe yardımıyla döküyoruz. Oda sıcaklığına gelince üzerine şerbet dökülür ve üzerine fıstık tozu serpilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın